Wie ben ik?

Mijn naam is Stef Potargent, een 23-jarige dierenvriend pur sang. Hoewel ik in Leuven geboren ben, heb ik altijd in het landelijke Gingelom gewoond. Eind 2020 behaalde ik mijn diploma als gespecialiseerde dierenverzorger aan Haspo-Stadsrand in Sint-Truiden.

Van jongs af aan draait mijn leven om dieren, wat de keuze voor mijn studierichting logisch maakte. Momenteel werk ik fulltime en ben ik vrijwilliger bij Animal Rescue Service VZW in Sint-Truiden. Tijdens mijn werk voor het ARS-team kom ik veel in contact met wilde dieren, zoals roofvogels en reeën. Mijn stages op een alpacaboerderij en bij Sea Life Blankenberge hebben mijn ervaring met een verscheidenheid aan dieren verder verbreed. Ik weet met elke diersoort wel raad, maar geef stiekem de voorkeur aan het werken met exotische of wilde dieren, omdat dit telkens weer nieuwe uitdagingen biedt. Ik neem ook veel initiatieven op het gebied van dieren en dierenwelzijn. Zo organiseerde ik een inzamelactie voor Australië tijdens de grote bosbranden en bood ik tijdens de piek van de Covid-19-crisis gratis verzorging aan voor de huisdieren van patiënten.

Waarom ben ik begonnen als dierenoppas?

Deze vraag krijg ik vaak en het antwoord is eenvoudig. Enkele jaren geleden zochten kennissen die op vakantie gingen, tevergeefs naar een oppas voor hun huisdieren. Weten dat ik een groot hart voor dieren heb, vroegen ze of ik deze taak op me wilde nemen. Dat was voor mij geen enkel probleem en zo is het begonnen. Het is fantastisch om van je passie je beroep te kunnen maken!