Wie ben ik?

Mijn naam is Stef Potargent, een 21 jaar jonge dierenvriend in hart en nieren. Leuven is mijn geboorte stad, maar ben altijd woonachtig geweest in het landelijke Gingelom. Eind 2020 mocht ik mijn diploma als gespecialiseerde dierenverzorger ontvangen te Haspo-Stadsrand in Sint-Truiden. 

Al sinds kleine jongen draaide mijn leven om dieren, vandaar dat mijn studie keuze ook voor de hand lag. Momenteel ben ik werkzaam in hoofdberoep  en zet ik mij ook in als vrijwilliger bij Animal Rescue Sercice VZW te Sint-Truiden. Tijdens mijn bijdrage aan het ARS-team kom ik ook veel in contact met, vooral, wilde dieren zoals roofvogels, reeën,... Dankzij mijn stages op een alpaca boerderij en in Sea life Blankenberge  heb ik ook leren werken met andere dieren waardoor mijn ervaring al mooi uitgebreid is. Met elke diersoort weet ik wel raad, maar stiekem werk ik het liefst met exotische of wilde dieren aangezien dit elke keer weer een nieuwe uitdaging is. Ook probeer ik veel initiatieven te nemen in verband met dieren en dierenwelzijn. Zo startte ik een inzameling voor Australië tijdens de grote bosbranden en tijdens de zware piek van de Covid-19 crisis ging ik patiënten hun huisdieren gratis verzorgen. 

Hoe kom ik erop om dierenoppas te gaan doen? Dit is een vraag die ik wel meer krijg en het antwoord is simpel.. Enkele jaren geleden gingen kennissen op vakantie, maar ze hadden geen oppas voor hun geliefde huisdieren. Omdat ze wisten dat ik veel met dieren bezig was, vroegen ze mij of ik dit eventueel zag zitten om deze taak op mij te nemen. Natuurlijk was dit geen enkel probleem en zo ben ik ermee begonnen. Toch mooi.. Van je hobby je beroep kunnen maken?!